TJOCKPANNKAKA MED ÄPPLE OCH MORÖTTER
Recept för 2 personer
Tips: Ungspankakan kan du variera i oändlighet, släng ner lite bacon, spenat eller varför inte soltorkade tomater och lite fetaost? Bestäm själv! Den är även en otroligt enkel maträtt som sköter sig själv i ugnen vilket ger dig mer tid till att plugga inför morgondagens stora tenta.
Tillagningstid: 30-35 min
Du behöver:
1/2 dl vetemjölmjöl
3/4 dl grahamsmjöl/ rågmjöl
2 rivna morötter
2 rivna äpplen
3 dl mjölk
1 stort/ 2 små ägg
1 msk smör
en nypa salt
Serveringsförslag: Ät gärna med lite keso och apelsinklyftor. Man kan även steka äppelklyftor i lite kanel och socker och servera till. Men självklart kan du själv välja de frukter och bär som passar din smak bäst
- Sätt på ugnen på 225 c och smörj en långpanna/plåt med tjocka kanter, riv äpplena och morötterna.
- Blanda mjöl och salt. Tillsätt sedan hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Sen kan du vispa i resten av mjölken.
- Vispa slutligen i äggen. Smält fettet och häll i smeten. Tillsätt de rivna morötterna och äpplena. In i mitten av ugnen i 20-25 min.
- Pannkakan är klar när den har blivit relativt fast och fått en fin färg.
Kommentarer
Trackback