KÖTTFÄRSBIFFAR MED BULGURSALLAD
Recept för 2 personer
Tips: Bulgur, couscous och quinoa är 3 olika baser som man alla kan använda till denna sallad, varierat efter tycke. I biffarna kan man tillsätta fetaost, färsk persilja, paprika, oliver. Kom ihåg; Allt går att variera!
Tillagningstid: 25-30 min
Du behöver:
Till biffarna
200 g köttfärs
2 msk ströbröd
3/4 dl vatten/mjölk
1/2 gul lök
1 litet ägg
salt, peppar och spiskummin efter behag
Till salladen
2 dl bulgur
Tomat
Gurka
Ruccola
Russin
(Eller valfria grönsaker)
Serveringsförslag: Rör ihop en snabb tzatziki med finhackad gurka, yoghurt/ crème fraisch, salt och lite vitlök!
- Börja med att lägga ströbrödet och vattnet/mjölken i en bunke i ca: 10 minuter för att vila.
- Under tiden kan du börja hacka grönsakerna till bulgursalladen och lägga dem i en skål samt fräsa löken. Om du har som ambition att göra en tzatziki till är detta rätt tillfälle att slänga ihop den.
- När ströbrödet har dragit i ca: 10 minuter kan du blanda i äggen, kryddorna och löken och forma till en smet.
- Börja tillaga bulguren efter anvisningarna på förpackningen.
- Forma köttfärsblandningen till biffar och stek på.
- När bulguren är klar, blanda med salladen och servera med biffar alternativt tzatzikin.
Kommentarer
Trackback