MUMSIG KYCKLINGGRYTA

Recept för 4 personer

Tillagningstid: 30 min

Du behöver
2 gula lökar
2 stora morötter
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1/2 burk crème fraische
500 g kyckling
Salt, peppar
Citronpeppar
Kummin
Gul curry

Serveringsförslag: Servera med ris, toppa med något grönt och pressa lite färsk lime över grytan!
  • Börja med att grovhacka löken och finhacka vitlöken, sätt på en stekpanna med olja och lägg i kryddorna (rikligt), fräs sedan löken i den kryddade oljan.
  • Skär sedan kycklingen i bitar och lägg den i stekpannan. Stek tills den är vit igenom.
  • Sätt sedan på en kastrull, medan den blir varm, skala och skiva morötterna. Lägg sedan lök, kyckling och morötter i kastrullen.
  • Tillsätt de krossade tomaterna samt vattnet och låt puttra i c:a 15 min.
  • Avsluta med att tillsätta crème fraische och en sista kryddning.

BROCCOLI OCH KASSLER I UGN

Recept för 2 personer
Tips: Kassler är redan väldigt salt så den behöver inte mycket kryddning. För dig som har lite mer tid och som vill ha din måltid ytterligare lite nyttigare kan välja att servera rätten med råris.


Tillagningstid: 15-20 min


Du behöver
200 g broccoli
200-300 g kassler
Ost
Citronpeppar
2 dl ris
4 dl vatten (till riset)


Serveringsförslag: Denna rätt passar bra med en klick gräddfil och lite krossad ananas som tillbehör!

 

  • Sätt ugnen på 225 grader och slå på en kastrull med vatten, skiva broccolin i stavar.
  • Skiva kasslern och lägg ner broccolin i kastrullen med vatten när det har börjat koka, den ska sjuda i c:a 4 min.
  • Sätt därefter på riset som skall sjuda under lock c:a 10 min
  • Ta upp broccolin ur vattnet, lägg den med kasslern i en ugnsfast form och strö över lite riven ost. Gratinera därefter c:a 10-15 min
  • Vänd broccolin i lite smör och citronpeppar och servera tillsammans med resten av komponenterna!

 

 


RSS 2.0